A dupla erős bio Japán Tamari szójaszószunk története

A dupla erős bio Japán Tamari

Ismered meg a Tamaridat.

 

Miért olyan különleges és egyedülálló a Clearspring Tamari?

 

A Clearspring garantáltan Japán legjobb bio Tamari szójaszószát forgalmazza a világ számos pontján már több mint 25 éve. Ez a fantasztikus, sokoldalú, prémium fűszer évek óta közkedvelt a vevőink között. Most, hogy a piac egyre telítettebb és sok cég kezd Tamari gyártásba, szeretnénk, ha megismernéd azt, hogy honnan származik a kedvenc Tamarid, és egyben választási lehetőséget kínálunk.

A kétszeres erejű Yaemon Tamari titka: 10 rész szója 5 rész víz

A Bio Japán Tamari – Dupla erős (Double Strength) termékünket a Yaemon család 1871-ben kreálta. Aoki Yaemon 150 éve készít hagyományos Tamarit Taketoyoban, az Aichi prefektúrában.

A kézműves Tamari készítés titkai (kézi technikák, egész szója és koji kultúra felhasználása) már hat generáción keresztül az apákról a fiakra száll, hogy a legfinomabb gluténmentes szójamártás jöjjön létre, ami más mint a többi.

A Yaemon Tamari az egyetlen olyan még fennmaradt tamari szójaszósz, amelyet természetes módon cédrusfa hordókban több mint két nyáron keresztül (kb. 18-20 hónap) érlelnek.

A gazdag és bársonyos Yaemon Tamari kulcsa a 13. század végére visszanyúló, időigényes "Go-Bu Tamari" recept. Ez a recept a 10 rész teljes szójabab és csak 5 rész víz arányát használja, így dupla erősségű, szemben más tamari szójaszószokkal. Az elkészítés olyan készségeket igényel, amelyek csak generációk során tanulhatók meg, és amelyeket az egyik Toujinak (erjesztőmesternek) a gyakorlat során át kell adni a másiknak.

Single versus Double Strength: avagy melyik miért jó?

A Yaemon Tamari kivételével senki sem tudja ezt az autentikus 10 (szója): 5 (víz) arányú Tamarit, és ma a piacon elérhető Tamari többsége 10 (szója): 10/12 (víz), mely miatt mind csak szimpla erősségű Tamari. A fermentációs időszak is rövidebb, és csak 6-9 hónapig főzik. Alig akad olyan, amelyik a hagyományos erjesztés módszerével készül, ráadásul a legtöbbjüket nem is Japánban.


Fontos tudni, hogy egyes nem bio Tamarik kémiailag zsírtalanított szójababból készülnek, és még ha néhány bio is, az is törmelék szójababból készül, hogy felgyorsítsák a gyártási folyamatot.


A különböző erősségű Tamarik figyelmes összehasonlításakor megtapasztalhatja a színkülönbséget, valamint a jellegzetes Umami íz mélységét.

A Clearspring új szimpla erősségű Tamarija azonban más ...


ÚJ Bio japán Tamari szójaszósz - Szimpla erős: 10 rész szója 12 rész víz

A Clearspring új, Szimpla erejű japán Tamariját egy új gyártója készíti, aki már fél évszázada a japán Alpok legdélebbi részén, az Ena-hegy lábánál főzi finom selymes szójaszószát. Hagyományos eljárás szerint teljes szójababból készül, valamint 9 hónapos érleléssel, mely eredményeként egy olyan hiteles eredeti japán fűszer jön létre, amely számos ételféleségek fenséges ízesítője.