Onigirazu - Sushi szedvics

15 perc - (extra 40 perc a rizs főzéséhez)
2 fő
Onigirazu - Sushi szedvics
Hozzávalók: 

Hozzávalók

• 2 lap Clearspring japán sushi nori - szárított tengeri növényi (pirított)

• 180 g Clearspring sushi rizs - rövidszemű japán stílusú rizs - fehér vagy barna

• 2 evőkanál Clearspring bio japán umeplum szilva ízesítő Jackfruit töltelék:

• 4-6 darab Clearspring Bio darabolt Jackfruit

• 1 teáskanál Clearspring Bio szezámmagolaj

• 1/2 evőkanál Clearspring Bio japán barna rizs miso paszta - pasztörizálatlan

• 1/2 evőkanál Clearspring Bio japán YaemonTamari szójaszósz - Duplaerejű

• 1 teáskanál juharszirup Egyéb töltelék:

• 1/2 avokádó (vékony darabokra szeletelve)

• néhány szelet piros színű paprika

• egy kis marék vegyes salátalevél Saláta köret: • vegyes levél saláta

• pár cseresznye paradicsom

• néhány zöldbab - 2 percig főzve

• 1 teáskanál Clearspring bio japán édes fehér Miso paszta

• 1/2 teáskanál Clearspring Bio japán barna rizsecet

• Egy hintésnyi Clearspring bio atlanti-tengeri salátát

Elkészítés: 

1. A rizst főzze meg a csomagoláson leírtak szerint. A főzés után adja hozzá az ume ízesítőt, keverje össze, majd hagyja hűlni körülbelül 5-10 percig.

2. Készítse elő a jackfruitot úgy, hogy a darabokat lemezekre szedi. Melegítse fel a serpenyőt a szezámolajjal, majd süsse át a jackfruitot. Amint a jackfruit átsült, keverje hozzá az ízesítőket, majd hagyja kihűlni.

3. Összeállítás. Helyezze a nori tengeri algát fényes oldalával lefelé. Helyezze a rizs 1/4-ét a közepére, és lapítsa le a kezével. Tegye rá a rizsre a leveles salátát, majd adja hozzá a széttépdesett jackfruit-ot. Adja hozzá a pirospaprikát és a szeletelt avokádót. Most következik a rizs másik 1/4-e a tetejére. Óvatosan hajtsa rá a nori tengeri aégát, először mindkét oldalát, majd az alját és a tetejét. Ha kicsit nehezen hajlik, nedvesítse meg a kezét egy kis vízzel, és az újaival kissé nedvesítse át a norit. Miután minden oldalát ráhajtotta, fordítsa fejjel lefelé az onigirazut, hogy az alga megtapadjon.

4. Fogyaszthatja úgy, ahogy van, vagy felére vághatja, mint a képen, és beteheti a tárolódobozába.

5. A kísérő saláta elkészítéséhez tépje szét a salátaleveleket falat méretű darabokra, és adja hozzá a beáztatott tengeri zöldségsalátát. Helyezze a főtt francia babot az ebéddobozba, öntse rá az öntetet, és szórja meg a tengeri salátával.

Minden receptünk 100% vegán (azaz nem tartalmaznak hús, hal, tej, tojás vagy zselatin összetevőket) és mentesek a finomított cukortól.