Édes Vegán Bundáskenyér

előkészítési idő - 10 perc + 30 perc a hűtőben, sütési idő - 10 perc
4 fő
Édes Vegán Bundáskenyér
Hozzávalók: 

 ♦ 1 pohár Clearspring Barna rizs AMAZAKE

 ♦ 1 üveg szűrt víz

 ♦ 1 evőkanál Clearspring kókuszolaj

 ♦ 1 bagett vagy egy zsúrkenyér (lehetőség szerint gluténmentes kenyér)

 ♦ 1 teáskanál Clearspring Kuzu (sűrítőanyag)

 ♦ 2 evőkanál Clearspring rizsszirup vagy juharszirup (ízlés szerint)

 ♦ Friss gyümölcsök (tetszőlegesen választható)

 ♦ Clearspring gyümölcspürék ( ha nincsenek szezonális friss gyümölcsök)

Elkészítés: 

1, Vágd fel a kenyeret 3 cm-es szeletekre

2, Öntsd az Amazake-t egy nagy tálba

3, Add hozzá a vizet, amiben előzőleg egy ek-nyi kuzut feloldottál

4, Forgasd bele a kenyereket a keverékbe

5, Tedd bele őket egy nagy fedeles edénybe és a maradék keveréket öntsd rá

6, Hagyd a hűtőszekrényben pihenni legalább 30 percig.

7, Mosd meg és szeleteld fel az összes díszítésre szánt gyümölcsöt.

8, Tégy 1 ek kókuszolajat egy nagy serpenyőbe, melegítsd közepes hőmérsékletig, majd lassan, egyenként helyezd bele a kenyereket, és süsd őket alacsony-közepes hőfokon, míg aranybarnára nem sülnek mindkét oldalukon

9, Tedd a vegán bundáskenyereket egy tálcára és díszítsd az előkészített friss gyümölcsökkel vagy gyümölcspürével.

10, Tálald melegen rizs- vagy juharsziruppal ízesítve