Japán hijiki - szárított tengeri alga
4 325 Ft |
Termékleírás
Összetevők: szárított hijiki tengeri alga (Hizikia fusiforme)
A termék természetéből adódóan nyomokban tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat.
Az élelmiszerbiztonsági hatóságok által ajánlott napi fogyasztás max. 5 gr (szárazsúly) hijiki.
A hijiki jódban gazdag, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását illetően.
A hijiki rövid, vékony szálakból álló intenzív ízű alga, amelyet kiadós ételek: serpenyőben sült zöldségekkel, illetve tofuból vagy magokból készült ételekhez ajánljuk .
A sötét színű hijikit sárga, narancsszínű és zöld színű ételekkel keverve étvágygerjesztő hatást érhetünk el.
A hijiki ásványi anyagokban bővelkedik . Egyes állítások szerint a japánok erős és fényes hajukat többek között ennek köszönhetik .
A hijiki több kalciumot tartalmaz, mint azonos mennyiségű tehéntej.
A Clearspring Hijiki (Hizikia fusiforme) vadon begyűjtése és szárítása Japánban történik.
Felhasználási javaslat
- Előkészítés:
- 10 perc áztatás (háromszorosára duzzad)
- Lecsöpögtetni
- Leöblíteni
- Friss vízben 10 percig főzni tetszés szerinti ízesítéssel
- Zöldségekhez, magokhoz és fehérjében dús ételekhez adva fogyasztandó
kj | 70 |
---|---|
Kcal | 17 |
Zsír | 0,2 |
Rost | 6,2 |
Fehérje g | 0,8 |
Só | 0,22 |
- Kósher
- Vegán