Bio gyorsan elkészíthető köles, borsó és lencse
1 490 Ft |
Termékleírás
Összetevők: köles* (60%), felezett zöldborsó* (20%), felezett vörös lencse* (20%) *bio gazdálkodásból származó
Gluténtartalmú alapanyagokat is feldolgozó üzemben készül.
A köles egy enyhén édeskés, dióízű és ízletes kísérő a borsó és a lencse mellett. Ezek a pici, gömbölyű és ősi magok érdekes alternatívát nyújtanak a mai ismertebb magokhoz, sőt a világnépesség egyharmadának a legalapvetőbb élelmiszere is egyben. Míg a borsó a középkorban alapélelmiszernek számított. A 17. és 18. században népszerűvé vált a „zöld” borsó fogyasztása közvetlenül a szedés után. Különösen igaz volt ez Franciaországban és Angliában, ahol a zöldborsófogyasztásról azt mondták: "divat és őrület is egyben". A köles jó B6-vitamin forrás, míg a borsó és a lencse nem csak extra fehérjét, hanem szintén értékes vasat tartalmaznak.
Felhasználási javaslat
Nem kell áztatni. 10 perc alatt kész.
Főzőlapon: Forraljon vizet egy nagy edényben, szükség esetén tegyen bele egy csipet sót. Adja hozzá a magkeveréket (80 g-ot adagonként), és párolja 10 percig. Szűrje le, és ízesítse kedve szerint.
Leveshez: Forraljon vizet vagy levest (400ml-t adagonként) egy csipetnyi sóval, ha szükséges. Adja hozzá a magkeveréket (80 g-ot adagonként) friss zöldségekkel, ha kívánja. Párolja 10 percig, vagy amíg az összes hozzávaló meg nem főtt. Fűszerezze ízlése szerint.
* Mikrohullámú sütő használata nem ajánlott.
Egy egész sor további ínyenc receptet kínálunk, a levesektől a rizottóig, a teljes kiőrlésű reggeli turmixoktól az olajban sült ételekig. Kérjük, látogasson el receptoldalunkra.
Hűvös, száraz helyen tárolja.
kj | 1450 |
---|---|
Kcal | 341 |
Zsír | 2,1 |
Ebből telített zsírsavak | 0,3 |
Szénhidrát g | 60,4 |
Ebből cukor | 1,2 |
Rost | 8 |
Fehérje g | 16,1 |
Só | 0,005 |
B1vitam Tia mg | 0,4 |
- Bio
- Kósher
- Vegán