Japán Wakame - szárított tengeri alga
3 165 Ft |
Termékleírás
Összetevők: szárított tengeri alga ( Undaria pinnatifida).
A termék természetéből adódóan nyomelemekben tartalmazhat hal, puhatestű és/vagy páncélos testű állatszármazékokat.
A Wakame jódban gazdag alga, az arra érzékeny egyének esetében ajánlott az orvosi konzultáció a termék felhasználását illetően.
Japánban a tápláló ételek közül a tengeri algák a leginkább becsben tartott élelmiszerek ízletességüknek és sokoldalú felhasználhatóságuknak köszönhetően .
A Wakame sötétzöld dús növény , kellemesen lágy ízvilágával levesek, saláták és zöldséges ételek változatos elkészítéséhez kedvelt alapanyag. Japán tiszta , ásványanyagokban gazdag tengerparti vizeiben kézi begyűjtését követően átmosva hálókba téve hosszasan szárítják a Napon.
A legtöbb átlagos wakaméval ellentétben , a Clearspring Wakame esetében nem használnak lágyítást elősegítő enzimeket , sem nátrium-glutamátot (MSG) .
Áztatás után megfelelő méretve aprítva adják a kívánt ételhez. Leginkább miso levesek, hagym{s sült ételek és blansirozott zöldségek kitűnő alapanyaga. Ezenfelül uborkával, újhagymával és gyömbérrel lime juice -os - miszós ecetes dressing készítésére is kiválóan használható.
A Clearspring Wakame ( Undaria pinnatifida ) egy barna hínár, amelynek termesztése és szárítása egyaránt Japánban történik. Az áztatás során nyeri el fénylő zöld színét.
Felhasználási javaslat
A sötétzöld Wakame egy kellemes ízvilágú és zsenge állagú alga, amelyet változatosan és egyszerűen felhasználhatunk ételeink készítésére. Kiváló miszó levesek, saláták és hirtelen-sült ételekhez.
Felhasználás előtt leöblítjük vízzel, 10-15 percre beáztatjuk kézmeleg vízbe, majd a kívánt méretre felaprítva használhatjuk levesek, sült ételek ízének megőrzése céljából a főzés utolsó fázisában.
A wakamét a kombu algához hasonlóan gyakra adják babételekhez puhítás céljából.
Próbálj ki egyet a receptjeink közül:
Wakames fehér miszóleves , gyömbéres édesburgonya köményes raguval vagy mediterrán ropogós saláta.
Még több recept a receptek oldalon!
Tárolása: száraz, hűvös helyen, zárt zsacskóban
kj | 82 |
---|---|
Kcal | 20 |
Zsír | 0,3 |
Rost | 5 |
Fehérje g | 1,8 |
Só | 0,6 |
JÓD µg | 2078 |
- Vegán