Bio japán barna rizs Udon tészta

Bio japán barna rizs Udon tészta

Organic Japanese Brown Rice Udon Noodles
2 310 Ft
-+
Cikkszám:
CS100
Készlet: 
10 db

Termékleírás

összetevők: búzaliszt* (77%), víz, barna rizsliszt* (9%), tengeri só. * „ bio gazdaságból származó ” 
A termék súlya - 200 g 
 
A bio barnarizs Udon tésztából gyorsan lehet ízletes ételeket készíteni, melyek laktatóak, és sokoldalúan felhasználhatók. Az Artisan család lassú szárítási és érlelési eljárással állítja elő ezeket a tésztákat. Egész évben felhasználhatók az ázsiai és nyugati ételek széles választékában, például: metélt tészta forró levesekben, finom, gazdagon készített vékonyra szeletelt, olajban sült zöldségekkel, és zamatos nyári salátákkal. 
A Clearspring japán tészták hagyományos receptek szerint készülnek, és valamennyi tojásmentes, hitelesített bio termék.  
 
Mi teszi őket különlegessé 
Hagyományos, lassú szárítási eljárással készült tészták Japánból. A különféle fajtákat alacsony, 28-48°C fok hőmérsékleten szárítják az átlagos tésztagyártóktól eltérően, akik a mesterséges 60-80°C között terjedő tartományt alkalmazzák. 
Az általánosan elterjedt extrudálás helyett hagyományosan feltekerve és szeletelve készülnek. Szilárd struktúrájú, kitűnő tészták, laktatóak és sokoldalúak.  Főzési idő: 9 perc Alacsony zsírtartalmú fehérjeforrás.

A gyártó története 
 
Beszállítónk több mint egy évszázada készít japán száraz tésztákat. 2006-ban ünnepelték a száz éves jubileumukat.
1906 Alapítás
1971 A száraz tészta gyár megkapta a JAS (nem bio JAS) hitelesítést
1973 Megkezdik a hagyományos Udon tészta gyártását
1994 A tészta elnyeri a New York Times 100 Világ Étel díjának egyikét
1999 Az OCIA*/Ecocert által hitelesített gyártóként megkezdik a bio tészta gyártás exportját
2006 Száz éves jubileum
*Organic Crop Improvement Association: Providing Excellence in Organic Certification a.m. Tökéleteset a bio hitelesítésben 
 
A nagyszerű ízű tészták kulcsa az, hogy elegendő idő legyen biztosítva a tészta massza összekeveréséhez és a tészta szárításához. Szuper-keverőt használnak, amely a tésztát alacsony hőmérsékleten keveri másfél órán keresztül, és elősegíti a gyors sikér képződést. Ez a folyamat hozza létre a kemény textúrát, amit a japánok „Koshi”-nak neveznek, és ezért lesz a késztermék stílusában hasonló a hagyományos kézzel dagasztott „Teuchi” Udon tésztával. 
A szárítás folyamata is fontos, és termelőnk lassú láncú szárítógépet használ. Ez a lassú szárítási és érlelési eljárás koncentrálja a tészta ízét. A speciális szárítóberendezés használatának egy másik előnye, hogy a különböző tésztákhoz be tudják állítani a légsebességet. Mindez kombinálva a gyakorlati tapasztalataikkal és szaktudásukkal, képesek következetesen jó minőségű tésztát előállítani az év minden szakban, bármilyen hőmérséklet és páratartalom mellett. 
Napjainkban a tésztagyártók többségének termelési hatékonyságában kiemelten fontos, hogy az gyártási folyamat ne legyen több, mint egy nap, amely magában foglalja a keverést, a szárítást és a csomagolást is. Annak érdekében, hogy a különbözőséget jobban érzékeltessük: a mi gyártónk 2 napot tölt a vékony, mint a somen és soba, és 3 napot az  udon tészták szárításával, és ez még csak a szárítással töltött idő

 

Felhasználási javaslat

Hogyan készítsük el a barnarizs Udon tésztát? 
Forraljon fel 2 liter vizet, adjon hozzá adagonként 100 g tésztát és keverje meg. Hagyja lassan főni 9 percig, majd öblítse le egy kis hideg vízzel. Az év minden szakában tálalhatja forró levesben, sült zöldségekkel, vagy lehűtve mártásokhoz.

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1490
Kcal 350
Zsír 1
Ebből telített zsírsavak 0,2
Egyszeresen telített 0,23
Többszörösen telített 0,5
Szénhidrát g 68
Ebből cukor 1,7
Rost 1,4
Fehérje g 16
1,7
5
Average: 5 (1 vote)
3 720 Ft
Készlet: 
11 db
0
No votes yet
3 540 Ft
Készlet: 
4 db
0
No votes yet
2 385 Ft
Készlet: 
8 db
0
No votes yet
2 210 Ft
Készlet: 
0 db
  • Bio
    Bio
  • Kósher
    Kósher
  • Vegán
    Vegán