Japán Ume-Shiso fűszer
2 100 Ft |
Termékleírás
Összetevők: Ume szilva*(Prunus mume) (6%), Shiso levelek*(Perilla frutescens) (69%), tengeri só. * „ bio gazdaságból származó ”
Az Ume-Shiso, egy tradicionális japán fűszer, s egyben kitűnő helyettesítője az asztali sónak, sós, élénk, savanykás ízű. A Clearspring Shiso fűszer ősi és hagyományos japán eljárással készül. Elöször a friss Shiso leveleket együtt pácolják Umeboshi szilvával, majd napon megszárítják és porítják. A Shiso irodalmi jelentése "lila levél", és úgy is ismert, mint a Beefsteak növény (Perilla frutescens). Umeboshihoz keverve élénk vörös színüvé festi a szilvát. A pácolás folyamán ezek a természetesen keserű levelek átalakulnak sós, savanykás ízűvé. Néhány nap elteltével kiveszik a leveleket a hordókból, majd a finom porrá őrlik, mielőtt csomagolják. A Shiso fűszer Japánban "Shiso momiji" néven ismert.
Hogyan használjuk Az Ume-shiso fűszer pikáns, fanyar és sós íze különösen kellemes gabonákkal, salátákkal, levesekkel és tofuval készült ételekhez. Vagy szórja meg egy kicsit a következő ételeket: Tökpörkölt lencsekrémmel, Quick Cook család Gabonákból & Hüvelyesekből készült Bio Burgereit, vagy egyszerűen ízesítsen rizst vele.
Recept: Inari Sushi (Oinarisan)
Felhasználási javaslat
Szórja barna rizsre, tofura és salátákra. És minden más kedvenc ételére.
Hűvös, száraz helyen tárolja. Ahhoz, hogy frissességét nyitás után megőrizze, jól zárja vissza a csomagolást, vagy tartsa zárt üvegedényben.
kj | 351 |
---|---|
Kcal | 84 |
Zsír | 1,6 |
Ebből telített zsírsavak | 0,6 |
Szénhidrát g | 6,8 |
Rost | 6,7 |
Fehérje g | 7,2 |
Só | 54,6 |
- Kósher
- Vegán