Hagyományos Japán Matcha Készítő Szett

Hagyományos Japán Matcha Készítő Szett

Traditional Japanese Matcha Kit
0 Ft
-+
Cikkszám:
CS964
Készlet: 
0 db

Termékleírás

Összetevők: Clearspring Japán bio Matcha zöldteapor 1 tasak (30g), bambusz matcha keverő 1db, bambusz adagoló kanál 1db

Ezzel a hagyományos Matcha szettel saját otthonodban átélheted a Japán teaszertartás élményét.  Egy kivételesen elegáns bambusz tea adagoló kanál és egy 100 szálú keverő, mely egyetlen darab bambuszból lett faragva. Elkészítheted a saját jóizű, selymes és habos Matcha teádat.

A szett tartalma:

  • 1db japãn bio matcha tea 30g
  • 1db Bambusz matcha keverő
  • 1db Bambusz matcha adagoló kanál
  • 1db használati utasitás és információs füzet.

Eszközök:

TEA ADAGOLÓ KANÁL: Chashaku, arra való, hogy a teásdobozból (Chaki) beletegyük a teát a teakeverő tálba (chawan). Általáben ez egy vékony és keskeny bambusz darab, bár az idők során készült már fábol és elefántcsontból is kifaragva. 
TEA KEVERŐ (HABVERŐ): Chasen, bambuszból készült habverő, arra szolgál, hogy a matcha port sszekeverje a forró vizzel. Egy darab bambuszból van kifaragva. A formája, a abverő "ágai", az "ágak" száma, a vastagságaa hossza, a fonal, amivel összefogják az "ágakat", attól függ, hogy a készitő milyen fajta bambuszból dolgozik. Egy 100 ágakból készült magas minőségü keverővel kitünő, egyenletes és habos matcha készithető.

MI A MATCHA
Matcha, a legmagasabb minőségű Japán tealevelekből finomra őrölt zöld teapor. Clearspring bio Matcha Ujiból származik, ami Kiotó környéki hegyvidékes terülein található. Ez a terület közismert, hogy itt termesztik Japán legjobb teáit. Kizárólag gyalogosan megközelíthető, szennyezetlen elzárt terület, teli hasznos bogarakkal, mint pl pókok, katicabogarak, imádkozósáskák, szitakötők, melyek    kontroll alatt tartják a kártevőket szaporulatát. ( a legjobb bio matchát fogyasztani, mivel a nem bio matcha mértéktelen mennyiségű fertőtlenítőszereket és rovarírtószereket tartalmaz). A szüret elötti hónapokban a bokrokat leaárnyékolják, hogy a levelek minél több klorofillel tudjanak feltöltődni. Majd az új fiatal rügyeket leszedik, szárítják, végül gránit malomkövekkel porrá őrlik.

A MATCHA TÖRTÉNETE
Matcha egy finomra őrölt zöld tealevélpor, ami a legnemesebb és legelismertebb Japán teafajta.
900 éves múltra visszatekintő teaszertartás alapjáúl szolgál, amit  Budhista szerzetesek is fogyasztanak a több napig tartó meditációjuk alatt.

A különböző minőségű Matchák
A tea termesztése, a szüret ideje és a feldolgozás technológiája mind közvetlenül befojásolják a minőséget és a Matcha ízét:

Szertartás minőségű Matcha: a legfrisebb, legkisebb leárnyékolt helyen fejlődő levelek, melyek erős, élénk zőld színűek, enyhén édes, selymes ízűek.

Első osztályú Matcha: Italként és otthoni sütéshez is egyaránt felhasználható. Különleges ízt és hihetetlen színt ad az ételnek vagy italnak.

Alapminőségű Matcha: enyhén kesernyés, kevésbé drága és általában főzéshez használják.

A FELDOLGOZÁS:
A magas minőségű bio Uji Matcha teák a Clearspring tea mesterének, Joru Okudának a kezei alól kerülnek ki. A teabokrok letakarva fejlődnek ameddig csak lehetséges, hogy mély zöld színüvé váljanak. A bio Matchát nem egyszerű termeszteni. Meg kell óvni a bokrokat a kártevőktől és a betegségektől. Mivel kismértékű az éghajlatváltozás, ezért a kártevő rovarok könnyen megtámadhatják a tea cserjéket. Mindezekért alapvető és elsődleges, hogy az ültetvény a természetes ökoszisztéma védelme alatt fejlődjön.

A szertartás minőségű és az első osztályú teákat gránit malomkövekkel több órán keresztül őrlik. Ennek köszönhető egy különlegesen könnyű, selymes, tökéletes ital.

 

A TERMESZTŐ TÖRTÉNETE

HARMADIK GENERÁCIÓS TEA TERMESZTŐ KIOTÓBÓL
A Kiotó környéki hegyekben, egy harmadik generációs család, speciális bio módszerekkel termeszti a Clearspring teáit.

Az ősi gazdálkodási szemléletere alapozva a család a termőföld természetes életerejét használva, amit a szinte érintetlen környezet tart fenn, ahol a növények nincsenek mesterségesen agyonvédve, ahol a tápértéket az ismétlödő komposztálásból nyerik. A nyiradékok, az elszáradt levelek a talajtakarással együtt segítík a gaz elterjedését valamint a föld nedvességtartalmának megörzését.

Amíg a legtöbb gazdálkodó évente 15-20 alkalommal növényvédő- és gyomírtószerekkel permetezi a növényeit, addig a mi termesztőnk teabokrai elegendő életerővel rendelkeznek, hogy vegyi anyagok nélkül is képesek legyenek fejlődni.

A család éves terménykihozatala kevesebb lehet, mint az átlagos, viszont a növényeik messze kevesebb penésszel és más veszéjt jelentő támadással néznek szembe. Az elmúlt 40 évben a hatékonyságuk kétszer akkora volt, mint a kémia vegyszerkkel gazdálkodóké.

A gazdálkodónk nemcsak a növény fejlődését követi gondos szemmel, de annak hozzáértő feldolgozását is a helybeni csomagolásig, hogy a tea megőrizze a maximum frissességét és teljes ízvilágát.

Hasonlítsd össze a Clearspring tökéletesen friss teáit, azokkal a termékekkel, melyeket nagy mennyiségben ömlesztve szállítanak és a szüret után hónapokkal késöbb, itt Európában csomagolnak, szerelik ki a keresekedelem számára

 

Felhasználási javaslat

HOGYAN TUDSZ ELKÉSZÍTENI EGY CSÉSZE MATCHA TEÁT

A hagyományos Matcha teát forró vízben egyenletesen habosra keverve fogyasztják.
Forrald fel a vizet, hagyd kissé kihülni, majd tegyél bele1/4 teáskanál Matcha port. 
Alaposan keverd el habosra egy fa habverővel vagy egy elektromos kézi tejkeverővel, figyelj arra, hogy por ne csomósodjon össze a csésze alján.

HAGYOMÁNYOS TEASZERTARTÁS

A hagyományos Japán teaszertartás 900 évre nyúlik vissza a feudalizmus idejére. A  3 óráig is eltartható ceremónia, át van itatva a  történelemmel, színházi elemekkel és hihetettlen nyugalommal. Ha versengeni szeretnél a hagyományos Japán Matcha szertartással, akkor akár 3 perc alatt is elkászítheted a teádat, de szükséged lesz a csészere, egy bambusz tea adagoló kanálra és egy bambusz matcha habverőre.

  1. Melegítsd át a csészét forró vízzel, majd önsd ki a vizet és töröld meg egy száraz ruhával.      Tegyél a csészébe 1,5 púpozott adagolókanálnyi Matcha port.
  2. Önts kb 50-60ml forró vizet a csészébe. A víz ne legyen forróbb, mint 50-60 C, ne forrjon.
  3. Az egyik kezedbe fogd a bambusz habverőt, a másikban fogd a csészét. Kezd el keverni a Matchát ütemesen, élénken, W rajzolatú csukló mozgással (ne karból).
  4. Amikor már sok apró buborék képződik a felszínen, lassan emeld ki a bambusz keverőt a csészéből.
  5. Ízlés szerint adj hozzá annyi vizet, hogy selymesen, egyenleteses sima Matchát kapj.

FOGYASZTÁSI JAVASLATOK:

A Matcha nagyon sokoldalúan használható, szinte majdnem mindenhez hozzáadható.

VANILIÁS MATCHA ITAL
Keverj el egy csészében 1g Matcha port egy kevés hideg vízzel, majd folyamatos kevergetés közben adj hozzá forró vanilia szójatejet. Használhatsz vaniliás rizstejet vagy mandulatejet is.

MATCHA TURMIX
Az egyik legkedveltebb elkészítése a Matchának a jeges turmix. Használd különböző variációkban az alábbi összetevőket egy turmixgépben.
-    200ml szója-, rizs- vagy mandulatej
-    1 evőkanál Clearspring malátaszirup
-    1 teáskanál Clearspring Matcha por
-    1 banán ( Más friss v. mélyhűtött gyümölcsel helyettesíthető)
-    Jégkockák

 

Átlagos tápérték 100g termékben
kj 1330
Kcal 317
Zsír 0,8
Ebből telített zsírsavak 0,13
Többszörösen telített 0,58
Szénhidrát g 38,7
Ebből cukor 10
Rost 30,9
Fehérje g 23,4
0,125
0
No votes yet
0 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
0 Ft
Készlet: 
0 db
0
No votes yet
5 320 Ft
Készlet: 
3 db
0
No votes yet
3 060 Ft
Készlet: 
17 db